Sara Thorn Art

ÖPPEN OCH PRESTIGELÖS

Kanske ligger konstnärskapet och andligheten i blodet? Med en helande Shaman som använde kraften i andligheten för att hjälpa andra och en konstnär som tack vare sitt uttryck tog sig från Tornedalen till Los Angeles under Hollywoods glansdagar för att måla den vita dukens stjärnor har konst och andlighet alltid funnits i släkthistorierna som berättats för mig. Det har inspirerat min egen längtan att uttrycka mig. Eller så är det ett behov som är långt mer rotad i mig genom flera generationer.

Sara Thorn är en autodidakt konstnär som värnar om det egna uttrycket utan att ta hänsyn till yttre förväntningar. Inspirationen kommer inifrån och istället för att låta omvärldens alla intryck påverka utgår Sara från ett skapat tomrum där verken får växa fram. Prestigelös, nyfiken och öppen är ledorden för Saras skapande.

En enda rörelse

Sara Thorns one-line drawings är direkta översättningar av en inre känsla – förmedlad genom hand och tuschpenna på papper. Formerna får födas fram genom en själslig upplevelse utan att blanda in tankar eller förväntningar på slutresultat. Fria från prestationer och krav. Fria att inspirera betraktaren att själv släppa egna prestationskrav. Verken skapas i en enda rörelse där pennan aldrig lyfter från pappret.

Till skillnad från Saras svartvita one-line drawings är akrylmålningarna allt annat än fast art. Essensen av vad som är mänskligt, kvinnligt och utan tid och rum får ta plats på duken. Verken visar formen av oss utan normer och trender som ger känslan av att de alltid existerat. Genom att arbeta med många lager och material bygger Sara fram en snäckskalseffekt och en patina som ger konstverket en tidlöshet.  

Kollektionen ”Divine Feminine” har sitt ursprung i en andlig upplevelse. En livsomvälvande upplevelse med känslan av att vara omsluten av kärlek, förmågan att lyssna inåt och höra sitt hjärtas röst. Den här kollektionen är skapad för att föra vidare den ljusa och kärleksfulla upplevelsen.

Tidlösa siluetter, feminina former

Livet är allt annat än rakt och förutsägbart, precis som Saras konst.

Sara Thorn är en mångsidig konstnär vars konst sträcker sig från minimalistiska one-line drawings till svulstiga akrylmålningar i stora format. Alltid med en röd tråd av organiska former som drar in betraktaren i konstverket.

Tidlösa siluetter och feminina former är genomgående i Saras verk.